Honderd bedrijven kunnen een huis bouwen, maar om een thuis te bouwen heb je Van Campen nodig.

     

Navigation


Passivhouse Institut

“Passivhaus Institut, Darmstadt”

Door de, in hoge mate aanwezige kennis en praktijkervaring bij het instituut en de leden, zijn wij als Van Campen Bouwgroep blij om ons te mogen profileren als eerste Nederlandse bouwbedrijf, dat lid is van het IG Passivhaus.

Het Passivhaus Institut (PHI) is opgericht in 1996 als een onafhankelijk onderzoeksinstituut onder leiding van Dr. Wolfgang Feist. Het instituut heeft momenteel 35 medewerkers, waarbij de wetenschappelijke staf bestaat uit natuurkundigen, wiskundigen, economen, architecten en civiele-, mechanische- en milieu-ingenieurs.

De opgelegde taken binnen deze organisatie komen overeen met het onderzoek en de ontwikkeling van concepten op het gebied van zeer efficiënt energiegebruik in gebouwen. Mede op basis van deze gedachten zijn tools voor het ontwerpen van lage energiewoningen en passiefhuizen ontwikkeld.

 

Edo van Campen (l) en Dr. Wolfgang Feist (r)

Dr. Wolfgang Feist staat o.a. aan de basis van de ontwikkeling van de PHPP rekenmethodiek.

Klik hier voor meer informatie en een overzicht van alle leden.

 

“Internationale Passivhaustagung”

Vanaf 2009 heeft van Campen Bouwgroep actief deelgenomen aan de Passivhause conferenties die in Frankfurt am Main (2009), Dresden (2010) en Innsbruck (2011) hebben plaatsgevonden.

Een van de belangrijkste conferenties die door het Passivhaus Institut worden georganiseerd zijn de Internationale Passivhaustagung. Deze internationale bijeenkomsten zijn een jaarlijks terugkerend meerdaags evenement.

Gezien de uitgebreide agenda,  kan dit evenement met recht, als ’s werelds grootste conferentie over energie efficiënt bouwen worden bestempeld. De conferentie benadrukt kansen in nieuwbouw en renovaties en verwijst naar tal van projecten, productinnovaties en bewonerservaringen.

Een groot deel van de ca. 1200 deelnemers aan de conferentie is afkomstig uit een vijftig tal niet-Duitstalige landen en komen samen om duurzame oplossingen te bespreken en ervaringen uit te wisselen. Kennisdeling staat dus centraal. Aan de hand van plenaire lezingen, presentaties en een vrij toegankelijke tentoonstelling, komen diverse aspecten binnen het energie efficiënt bouwen aan de orde.

Klik hier voor de aankomende Passivhaustagung 2012
Van Campen Bouwgroep B.V.
Dr. Grashuisstraat 28-30
7021 CL Zelhem

Tel.: (0314) 62 28 82