E-mail:

Een echt familiebedrijf!

Projecten

Lent, nieuwbouw vrijstaande woning

In opdracht van een particuliere opdrachtgever hebben wij een zeer energiezuinige en duurzame woning gerealiseerd binnen een bouwteam opdracht.

De woning is gerealiseerd op basis van de passief bouwen principes. Als Bouwmethodiek is gekozen voor een zeer duurzame invulling middels geprefabriceerde ecologisch houtskeletbouw (ÖHS).

Deze woning heeft bijzondere detaillering en duurzaamheidstoepassingen, hieronder een korte uitleg van de architect:

“Dak van Rijksmuseum hergebruikt op energie zuinige woning”
Op deze gevel beleven de leien van het dak van het Rijksmuseum een tweede leven. Deze energie zuinige woning is ontworpen om te leven met de elementen en heeft een kleine footprint. Er is maar heel weinig energie nodig om de woning te verwarmen, omdat de zon optimaal wordt benut. De winterzon wordt benut, terwijl de overstekken beschutting bieden tegen de krachtige zomerzon. De indeling van de woning is ontstaan vanuit de oriëntatie.

Ook de materiaalkeuzes zijn gemaakt op basis van een kleine CO2 footprint en hoge kwaliteit. Er is gekozen voor snel groeiend vuren en lariks. Alle buiten kozijnen zijn gemaakt van lariks hout. Gebruik van staal en beton is zo veel mogelijk beperkt. Voor de begane grondvloer is wel gekozen voor beton. Deze vloer vormt een belangrijk onderdeel van de (thermische) massa van de woning.

Lees hier het hele artikel: https://www.smartdesignstudio.nl/portfolio/energie-zuinige-woning-lent/

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Architect

Smart Design Studio

Terug

Vorden, particuliere woning Apeldoorn 12 woningen Lent, nieuwbouw vrijstaande woning

Recente projecten