E-mail:

Een echt familiebedrijf!

Projecten

Zutphen, nieuwbouw vrijstaande woning

In opdracht van een particuliere opdrachtgever hebben wij een zeer energiezuinige en duurzame woning gerealiseerd binnen een bouwteam opdracht.

De woning is gerealiseerd op basis van de passief bouwen richtlijnen en heeft daarvoor het certificaat Energie & Passief huis ontvangen. Als Bouwmethodiek is gekozen voor een zeer duurzame invulling middels geprefabriceerde ecologisch houtskeletbouw (ÖHS).

Duurzaamste woning van Nederland
De eigenaren hebben in 2020 de onderscheiding ‘Duurzaamste huis van Nederland’ ontvangen. Lees hieronder een kort verslag van de jury:

Het huis onderscheidt zich volgens juryvoorzitter Ab Straub namelijk door ‘geïsoleerde houtskeletbouw’. Makkelijker gezegd: het huis bestaat uit twee schillen. Een houten binnenhuis, en een stenen buitenkant. Goed om de kou buiten, en de warmte binnen te houden. Dat ze daarbij gebruik maakten van ecologische materialen, en alles demonteerbaar (en dus circulair) is, maakt het plaatje nog completer. ,,En het ziet er ook nog zeer aantrekkelijk uit.’’ De woning wordt verwarmd en gekoeld door een bodemwarmtepomp met vloerverwarming en zonneboiler.

Bekijk hier de artikelen:
https://www.gelderlander.nl/zutphen/beppy-en-jaap-uit-zutphen-wonen-in-het-duurzaamste-huis-van-nederland~a9b9fd75/

https://www.dearchitect.nl/projecten/arc20-huis-jb-in-zutphen-door-nul-architecten

https://www.youtube.com/watch?v=H1QnHBWP95o


Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Architect

NUL architecten

Terug

Terborg, transformatie Sint Jorisschool naar woongebouw Ede, woonwijk Kernhem, 500 woningen Zutphen, Leesten Oost, 42 Energieneutrale woningen

Recente projecten